2019-05-11
因为赶时间,唯有放弃lunch,香港人咁多人有胃病就一定系。但系又顶唔顺无嘢食,好彩有间梗有一间系我左近嘅711。想静静鸡,快快脆脆地食一个lunch,又唔影响做嘢,最好可以一边食一边做,所以买咗啲轻便嘅嘢。入到7-11,我发现呢一个饭卷几方便㖞,就买咗啦。首先要赞下佢贴心嘅设计,可以用微波炉加热。始终都觉得食热食对个胃会好啲,而且感觉好似饱肚啲,唔使冷冰冰咁。上面有埋指示,教我用便利店入边边一个微波炉设定,只要等几分钟就食得啦。🥰要赞下佢嘅包装,只要搣开,然后喺底度向上推就可以喺面头食到饭卷,而且已经切好咗一旧旧,食完一旧可以喺个底推上去,咁就唔会整污糟手黎食晒成条饭卷啦。贴心,抵赞😍我今次叫咗韩式三色芝士鸡肉手卷,首先馅料我觉得微波炉食品来讲都叫做多,起码头尾一旧食唔到之外,其他都足够。不过我就觉得佢唔够只是做唔到拉丝嘅效果,虽然人哋都冇标榜拉丝嘅效果,但系如果可以做到,我会有惊喜啲。不过有得加热,等啲芝士融得快啲都已经好足够。😌方便嘅轻便午餐黎讲,绝对推介!😚
方便嘅轻便午餐黎讲,绝对推介!😚