2019-06-02
今日同屋企人去左中华汇馆食饭 佢𠮶度啲装修好有中国风 而且服务员都好细心 会不断同我哋斟水同介绍菜式 佢嘅前菜系凉拌白木耳 我好欣赏佢个白木耳 因为用醋浸过 所以味道好清新 用嚟做前菜系一流 跟住我哋叫咗个糖心蛋同鲍鱼 糖心蛋好甜 上面有好多鱼籽酱点缀 食落去入口即溶 鲍鱼就好鲜 完全冇腥味跟住我哋叫左玻璃虾球 虾好弹牙 好新鲜 点埋蚝油嘅话可以带出虾嘅鲜味然后我哋叫咗传统八宝鸭 入边有薏米莲子 红枣蛋黄 等等八种食材 服务员好细心咁帮我哋将只鸭 分做四等份 然后帮我哋返埋头同翼 食落去佢个鸭完全冇油 而且唔腻 加埋佢个酱汁食 有少少似包粽入面嘅馅料 所以食一份就已经好饱因为怕八宝鸭好腻 所以我哋叫咗壶普洱茶 饮落去有少少苦涩味 但系好顺口同好滑口 喺食八宝鸭嘅期间 完全可以解腻 而且职员亦会不断帮我哋斟茶 服务态度好好然后 我哋叫咗油鸡纵菌炒法边豆 呢个系我最欣赏嘅菜 因为佢啲法边豆食落去好爽甜 再加埋鸡油纵菌少少辣辣地 啱晒啲唔系好食肉既朋友仔不得不介绍佢嘅中式甜品 我哋叫咗芝麻卷同杏仁酥 佢呢度嘅甜品全部都系有师傅人手制 睇得出佢啲甜品好畀心机整 我最欣赏嘅系佢嘅芝麻卷 闻落去有
不得不介绍佢嘅中式甜品 我哋叫咗芝麻卷同杏仁酥 佢呢度嘅甜品全部都系有师傅人手制 睇得出佢啲甜品好畀心机整 我最欣赏嘅系佢嘅芝麻卷 闻落去有好香嘅芝麻味 食落去好滑口 至于佢嘅杏仁酥 整得好松脆 入口即溶
食完饭 我去咗佢嘅洗手间 佢个洗手间系独立厕所 所以女士们去洗手间补妆嘅时候 可以唔使咁间尴尬