2019-06-05 203 浏览
呢期约朋友都钟意去D cafe, 感觉舒服又岩倾计,钟意既又可以玩下board game tim!黎到登打士广场, 发觉都几多cafe. 今次就黎左20楼既呢一个Rimi Cafe喇~门口放左D旅游书同D board game.Cafe分左2边, 一边系普通座位, 另一边系tatami, 好特别!今次就坐窗边一个corner位, 自成一角由于我地都有D饿, 所以就直接叫个二人餐,有汤有包有个小食同2个main courses.小食同main course都好多野拣!落单后就吹住水等野食到~~甘笋浓汤本身我唔系太食甘笋, 但整做浓汤又几易入口wo.都食到D甘笋粒粒, 几有口感. 同感觉好有营养~蒜蓉包香脆~蜜糖芥末鸡翼跟餐加5蚊可转呢款鸡翼, 都几抵食!鸡翼外皮煎得脆脆地, 好香口. 蜜糖芥末酱几特别~细薯角口痕散叫左个细薯角~细size都好多~鲜虾蒜辣炒天使面D虾肉好爽口, 除左虾之外, 仲有D杂菇同洋葱, 好丰富!呢个天使面亦带有辣味, 整体炒得好香好够味!BBQ汁烧猪肋骨配薯菜呢个好推介呀! 一睇个卖相已经不得了, 猪肋骨份量十足, 而且都几厚肉!猪肋骨烧得好香, 而且个汁都十分惹
呢期约朋友都钟意去D cafe, 感觉舒服又岩倾计,
钟意既又可以玩下board game tim!
门口放左D旅游书同D board game.
今次就坐窗边一个corner位, 自成一角

由于我地都有D饿, 所以就直接叫个二人餐,
有汤有包有个小食同2个main courses.
小食同main course都好多野拣!

落单后就吹住水等野食到~~
甘笋浓汤
本身我唔系太食甘笋, 但整做浓汤又几易入口wo.
都食到D甘笋粒粒, 几有口感. 同感觉好有营养~

蒜蓉包
香脆~
蒜蓉包

蜜糖芥末鸡翼
跟餐加5蚊可转呢款鸡翼, 都几抵食!
鸡翼外皮煎得脆脆地, 好香口. 蜜糖芥末酱几特别~
蜜糖芥末鸡翼
细薯角
口痕散叫左个细薯角~细size都好多~
细薯角

鲜虾蒜辣炒天使面

D虾肉好爽口, 除左虾之外, 仲有D杂菇同洋葱, 好丰富!
呢个天使面亦带有辣味, 整体炒得好香好够味!
鲜虾蒜辣炒天使面

BBQ汁烧猪肋骨配薯菜
猪肋骨烧得好香, 而且个汁都十分惹味.
配菜都唔马虎架, 有D黑醋沙律菜同烤过既小薯仔~正!
BBQ汁烧猪肋骨配薯菜
青梅竹马
系一杯青苹果同蓝莓既沙冰黎, 好大杯好冰冻!
青梅竹马 (青苹果&蓝莓沙冰)
狂风
系桂花同洋甘菊既花茶, 饮落好舒服养生,
加少少糖浆中和返花茶既甘.
狂风 (桂花+洋甘菊)
  • BBQ汁烧猪肋骨配薯菜
  • 鲜虾蒜辣炒天使面