2019-06-15
朋友想食泰菜,今日去开尖沙咀买野就顺便喺附近觅食。餐厅装修都几少女风😂以粉红色蓝色为主Menu除咗常见嘅冬荫汤底,仲有其他特别d嘅船河同泰北乌汶汤底。不过朋友想食辣d,就叫咗个冬荫汤底。可以拣肉类配料同海鲜配料,粉面都有5款选择。Menu几靓,图文并茂,清楚冬荫公汤金边粉我地加咗$10, 所以有3款肉类配料,quality都ok。虽然有两只辣椒,但汤底唔太辣,有冬荫公嘅鲜味,好开胃,金边粉煮得啱啱好。小食方面,叫咗炸虾饼$68. 虾肉弹牙,有鲜味,炸皮唔厚,好食。冇谂过个青木瓜海鲜沙律咁大份。虽然青口一般,但虾同鱿鱼都几弹牙好食的。木瓜丝刨得幼细,上面淋咗辣汁好惹味,唔错!野饮方面,自己叫咗泰式玫瑰奶茶,入口系mix埋嘅玫瑰味同泰茶味,几特别。朋友叫嘅蝶豆花茶,味道唔系好出,不过特别在落咗柠檬佢会变紫色。
餐厅装修都几少女风😂以粉红色蓝色为主
Menu
可以拣肉类配料同海鲜配料,粉面都有5款选择。
Menu几靓,图文并茂,清楚
冬荫公汤金边粉