2019-06-22 169 浏览
Weekday中午系德福揾地方食饭唔系一件易事,见到呢间算是唔多人排就拎飞等下,等左10分钟左加就有位。逐样讲之前毛讲结论︰唔使试。五香牛肉干拌面牛肉好多筋,非常难咬,质感我觉得什至系呕心,味道奇怪。配菜系青瓜同洋葱,完全冇为个面加分因为唔夹。酱系一匙酸菜同一少少XO酱样有少少辣嘅酱,首先酱嘅份量完全唔够捞成个面,另外一D都唔惹味,成个面算得上难食。台式肉燥卤蛋饭一D都唔正宗嘅味道,完全唔香,味道唔好。一口盐酥鸡卖相系OK,应该系岩岩炸好,可惜粉太多,食落去直程觉得粉同肉份量好似5:5咁。洛神花山楂茶听个名已经大概有心里有底味道会系酸酸味味,不过一上台睇个颜色已经感觉不妙,个样完全就系一杯色素水。饮落果然系假甜,完全冇洛神花/山楂嘅天然口味。食左3款送同一杯野饮,全部差评。喺又要等,环境又唔系特别好嘅情况下实在俾唔到一个再试嘅理由。
五香牛肉干拌面
五香牛肉干拌面
台式肉燥卤蛋饭

台式肉燥卤蛋饭
一D都唔正宗嘅味道,完全唔香,味道唔好。
一口盐酥鸡
一口盐酥鸡