2019-07-01
泰式菠萝炒饭 原个菠萝🍍上既炒饭系必叫之一 非常有特色!表面有本人最爱 食落脆卜卜既腰果😙同埋肉松一齐炒 加埋菠萝肉 酸甜开胃之余饭既软硬程度唔错 一粒粒唔会过淋或太生 good😛泰式虾炒金边粉 呢个金边粉一上枱就俾佢外表吸引😳相比平日食既金边粉 呢个简直高质 不单止好有心思🥰而且考功夫 表面系用鸡蛋整成既蛋网丝交叉相叠 好似一个雀巢咁🕊包住啲金边粉 粉唔会黏到一团团但又唔会油腻或过度干身 虾🦐爽口但略嫌份量太少😵整体非常推荐😗学周星驰话一个字记之曰 心!🤪椒盐软壳蟹一听椒盐就知有几惹味 大量干葱 蒜粒 椒盐 辣椒🌶️调味既软壳蟹 炸得唔差 干身酥脆之余保持到入面有口感 亦冇炸得差个种一咬成口油既情况😤👍🏻蜜糖烧猪肋骨 Ribs比较细碟 所以份量都好少 大概5 6旧😹唔系咁抵食蜜糖可以再多啲 但整体烤得唔差 食落唔会干身 尚算juicy 一咬啲肉质好有质感🤓青咖哩鸡配印度薄饼鸡肉鲜嫩滑溜 唔会煮得过老过鞋 青咖哩既椰浆味好香浓 本人表示泰式咖哩一啲都唔辣😬而食任何咖哩都一定要配印度个种薄饼先可食到最正既感觉🥴 热辣辣香喷喷既香酥薄饼 点咖哩 简直perfect😽芒果糯米饭甜品本来系最期待
泰式虾炒金边粉
椒盐软壳蟹
蜜糖烧猪肋骨
青咖哩鸡配印度薄饼
芒果糯米饭
甜品本来系最期待既部分 糯米饭口感烟烟韧韧 椰汁味🥥好浓 芒果🥭唔太够甜 但弊在有一边原来系核黎lol🤯同个阿姐讲 佢竟然唔理仲话系正常😭