2019-08-10 492 浏览
晏昼嚟到愉景湾唔知食咩,就求其揾咗间menu 貌似几抵嘅餐厅食。坐落先发现系一间好似starbucks 咁嘅café,但有嘢食嘅。都有唔少外国人/生意人选择系度倾野。佢嘅野食都几有意大利嘅感觉(由其系啱啱去完个度玩) 首先个意粉食得出想煮到al dente,不过只系‘想’,未真系做到,因为咬落去仲有层白色,未熟透。至于个茄酱有好香olive oil 味,而且无罐头酱个种咸到口渴嘅感觉,值得一赞跟住嚟嘅系Breakfast pizza。呢款同传统margherita pizza 其实好似,只系breakfast pizza多咗蛋同烟肉碎。Mozzarella同茄酱个味几正宗。至于个crust就麻麻地,佢同Pizza Hut 个普通批无异,食落比较硬同干,唔似拿玻里pizza crust个种柔软得嚟firm又有湿度嘅薄饼。跟住叫咗一杯Piccolo Latte 同 Latte Machiato冇咩特别,拉花个pattern亦都唔系好鲜明,味道不过不失。