2019-08-26 308 浏览
突然好想食点心,openrice见到呢间野都几出名,所以专程过黎试下。呢到既餐牌好新奇有趣,好多野食睇完个名都唔知系咩,所以我地望住旁边个大拇指落单。先讲下呢个全场最贵既原只鲍鱼烧卖,虽然$28得两粒,不过货真价实,面头的确有只小鲍鱼,味道都唔错,几新鲜。然后叫左笼虾饺, 红油抄手,萝白糕,味道都还可以,无咩特别。甜品叫左个香芒沙律盏,呢个真系食到摸不著头脑,因为食黎食去都食唔到芒果,只有大量既苹果粒。流沙奶黄包正,热辣辣既包中间蛋浆涌流。雪山叉烧包都几得意,面头系菠萝包既皮,里面系叉烧包既馅。香滑反斗糕个名好有gimmick,味道有D似马拉糕。不是炸两几有惊喜,大家都估左好耐到底里面有无炸两,原来系肠粉皮包住一D菜同肉。最后叫左海皇芝士千丝卷,唔系好食得出有芝士味,好似食左一旧炸粉咁,麻麻地。整体黎讲,呢间野味道都OK,不过要小心嗌,最好叫番D多人推介既点心,以免中伏🤣