2019-11-30 424 浏览
平日中午有时都多人,但员工会先下单,让厨房整定先。餐厅坐位多,而且阔落。但餐厅出餐比较慢,要20-30分钟。喇沙汤底好足料,咩道好似系新加坡食的差唔多。面底有掺掺/米线/米粉等(掺掺系米粉加油面)。第一次,叫左个海鲜喇沙米线,个汤已经满足到我啦,有水准!D海鲜正正常常,分量都正常。另外,仲有自选𩠌菜的喇沙车仔面,自己选择。佢每日都有四至五款不同的特价餐。第二次食左海鲜炒饭,微辣,味道到位。入面肉同饭的比例一半一半,八爪鱼肉有手指尾一节甘大粒,所以都大方得体。唯独无伴菜,营养不太均衡,卖相都欠吸引~印尼咖啡有点奶香,唔太苦,无酸味,可以一试。饮品系跟餐午餐先有,单叫咖啡会价D。试左同事的峇峇抄饭(有牛柏叶),都好好食,味道偏甜,炒得几香口,饭保持小小湿。牛柏叶爽口加上软软的炒饭,口感加强左。整体食物质素都为中上,系地道的酱汁,但fusion左的配料,几特别又吸引。环境都好舒适,适合一大班人或者一家大细或者单人,因为佢地有十几人长枱,四人枱同窗边bar枱。

海鲜炒饭

海鲜喇沙米线