2019-12-18
去过铜锣湾嘅本店,质素非常好,但价钱就唔系太afford到,月光族如我只能食到一次半次 😅而屋企附近就有间小馆,叫得小馆通常都预咗系争少少,但系质素同环境又几得㖞!之前都有帮衬过,不过元朗嚟讲都仲系小贵,始终系身处YOHO Mall吧... 但系!最近经过见到餐牌唔同咗,一眼睇晒,选择少咗好多,但系价钱都调低咗好多!记得之前食一份春卷都六七十蚊,而家只系三十几...?!真系有点怀疑自己记忆。今次同一班朋友一齐食,可以试到多啲款式~柚子虾沙律,啲菜切得够碎,几易食,个汁好fresh,成件事好夹酸辣凤爪,中规中矩,无太大特别牛肉米纸卷,皮薄馅多火车头好正,超足料,个汤好impressive,唔觉有味精,好香浓!同一商场有号称全越南最好味嘅Pho,但真心呢个粉真系赢几条街~有本店质素但价钱相宜好多,抵 见好多食评都有赞呢只香葱鸡,其实我次次嚟都系嗌呢一味,超嫩滑,最钟意配沙姜。但最惊喜嘅竟然系呢个萝卜时蔬... 真系估佢唔到,萝卜无渣,够入味,汤底同火车头系一样,平时唔系太钟意食生菜,但索晒呢个汤,我都忍唔到口了~我哋第一样要encore就系呢个萝卜时蔬,好正好正 餐厅环境其实都好好,好阔落
今次同一班朋友一齐食,可以试到多啲款式~
酸辣凤爪,中规中矩,无太大特别
牛肉米纸卷,皮薄馅多
有本店质素但价钱相宜好多,抵
但最惊喜嘅竟然系呢个萝卜时蔬... 真系估佢唔到,
我哋第一样要encore就系呢个萝卜时蔬,好正好正
餐厅环境其实都好好,好阔落,有我最钟意嘅圆枱(人多,坐长枱真系难倾偈)
员工好有礼貌同埋效率,都系回头嘅重要因素呢~