2020-01-04 1070 浏览
新一年到铜锣湾帮衬呢间食店,11:30去到已经排晒长龙,大概排咗个半钟,终于入座。店内环境因落地玻璃关系,好光猛同开扬,感觉都尚算舒服。四人行叫咗4个Set 分别系:-1. 辣肉肠长通粉 (亲友意见都几辣吓,其他一般。)2. 烩羊肉扁意粉 X 2 (羊肉味好浓,肉质嫩而唔黐牙,酱汁唔太咸,扁意粉略淋。份量对女士嚟讲系适中。)3. Egg Benedict 跟肉肠 (有沙律菜伴碟,半熟蛋下面有一片疑似炸过嘅烟肉,底下再垫上一片有提子干嘅麦包,上面淋上酸酸甜甜嘅荷兰酱。水煮半熟蛋略嫌熟咗啲,蛋黄唔够流芯,冇乜流出嚟嘅感觉,变咗黏黏口感。烟肉食落硬得嚟脆,冇㶶味。麦包麦味十足加上提子干比较湿润,香草肉肠煎得香香,唔错)随餐有;-青豆汤,豆味香但略稀。餐包有两款,一片片面包食落表面香脆内软。当日餐饮热咖啡☕️X 2、冻咖啡同牛奶咖啡斋饮唔加糖同奶饮就最能够品味到香浓。牛奶🥛好似一般冲咖啡嘅奶咁。服务方面好热诚,虽然好多客,但系都有耐性同冇出乱子。
店内环境因落地玻璃关系,好光猛同开扬,感觉都尚算舒服。

四人行叫咗4个Set 分别系:-
1. 辣肉肠长通粉 (亲友意见都几辣吓,其他一般。)

随餐有;-
青豆汤,豆味香但略稀。
餐包有两款,一片片面包食落表面香脆内软。

当日餐饮热咖啡☕️X 2、冻咖啡同牛奶

服务方面好热诚,虽然好多客,但系都有耐性同冇出乱子。
跟餐面包 & 青豆汤
辣肉肠长通粉