2020-01-19 87 浏览
呢间野位于黄埔aeon底层,食完可以行去aeon买野,一举两得。我地两个人叫左巨多野食,超肚饿,包括酥炸皮蛋, 海鲜冬荫大头虾汤,马拉盏炒椰菜苗,菠萝炒饭。另外叫左两杯野饮,包括蝶豆花椰汁冰,同埋一杯热姜茶。碟碟卖相都好好睇,先讲下酥炸皮蛋,好有层次,最出面系一层面包糠,然后系一层类似鱼肉既物体,最后系皮蛋,相当香脆可口。大头虾汤好香好辣,唔食得辣既人就唔建议食,略嫌份量唔够多,得两只虾同几粒菇,不过虾相当大只,所以尚可接受。菠萝炒饭好多料,加埋猪肉松同腰果劲香。炒菜就不过不失,略嫌咸左少少,好重虾酱味。蝶豆花椰汁冰好香甜,解渴一流,食泰国菜必点饮料。姜茶好养生,超级辣,面头加左d泰国既香茅,多重味觉享受。每样菜都好有特色,系几高质既泰国菜,如果可以系味道上稍作调整,会更出色。