2020-05-17
位于何文田梭亚道的Are U Labeler其实同旺角火车站都几近,出闸10分钟就到。门外店内都有好多打卡位,之前就系见到有friend影咗啲文青相而留意到呢间餐厅。店内环境装修都有心思,有点工业味但细致位又有文青味。食品方面属中上水准,虽然食品选择唔算多,都系做all day breakfast同risotto为主,但我哋叫嘅三碟食品都好食。唔想食嘢都有好多种类嘅咖啡、手工嚟可以选择,同朋友倾吓计hea吓系一个好地方。价钱中等,不过每碟份量都唔少,所以性价比都唔错。黑松露烟三文鱼斑尼迪牛油果松饼($118)Benedict蛋整得刚刚好,唔会过熟,轻轻咬开蛋汁流出嚟,好香浓的蛋味;蛋下面系烟三文鱼,再下面系薄薄一层的牛油果蓉。香浓蛋味配上牛油果的creamy味道相当夹,仲有蛋面舖上黑松露,好好味!烟三文鱼的少少咸味亦令到整个dish味道变得丰富,唔会单一creamy咁单调,推介👍🏻碟上仲有沙律菜同埋薯条,份量都算多。蟹肉杂菌意大利饭 ($88)意大利饭粒粒分明唔会太过淋,又唔会过份硬,口感几好。忌廉汁唔会太腻,配上芝士好香口。蟹肉比较碎散唔算好多,但整体味道都唔错。凯撒沙律($58)
黑松露烟三文鱼斑尼迪牛油果松饼($118)
黑松露烟三文鱼牛油果班尼迪松饼
碟上仲有沙律菜同埋薯条,份量都算多。
蟹肉杂菌意大利饭 ($88)
蟹肉杂菌意大利饭
凯撒沙律($58) 加配烟三文鱼($14)
凯撒沙律配烟三文鱼
烟三文鱼摆到好似玫瑰花咁好靓,配上清新的凯撒沙律,健康之选👍🏻份量算多,性价比高