餐厅: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
资讯:

2020-07-26 3488 浏览
之前我同男友都食过金钟 JW Marriott coffee shop 同澳门 JW, 觉得熟食好正,今次 k look有优惠,呢间又平 d ,我地就试下喇~食物就系晒呢到,甜品系楼下以呢个价钱黎讲,自己都觉得算几多选择!寿司部唔算多款式,鱼生都系d基本款式,但寿司饭非非常咁高质!餐厅特意注明系黎自边个产县既日本米!本人好钟意米饭,次次出街食野都会食饭类,无米气个人会罗罗挛。呢到d饭粒香软,仲充满水份,好似食高级日本餐厅鱼生井既饭底咁,非常好味!天妇罗只虾无咁厚身,都岩既,太厚炸唔熟,大约手指咁粗,全部系虾肉,唔系用厚粉桨滥竽充数。汁料可以自己加卜白蓉,姜末同天妇罗汁,真系好夹,唔系间间餐厅都会有姜末加落去,但呢个小小既材料,会提起成日食材既味!我觉得呢到既日式野做得几好,佢唔系好多款式或者用贵价食材。佢系用d好基本既野,但配塔好细心,加埋有质素既食材,好似日式家常料理,但已经好好食!跟住就要讲下呢款鲜虾水饺!可自选鸡汤,猪骨同蕃茄鱼汤,即点即煮!我 encore左全部汤底,最推蕃茄鱼汤!有睇过我食评都知,我点样分辨佢系咪真材实料呢?蛋白质遇热会凝结,如果材料新鲜,营养丰富,热汤冻左,

食物就系晒呢到,甜品系楼下

以呢个价钱黎讲,自己都觉得算几多选择!

我 encore左全部汤底,最推蕃茄鱼汤!有睇过我食评都知,我点样分辨佢系咪真材实料呢?蛋白质遇热会凝结,如果材料新鲜,营养丰富,热汤冻左,自然会有质蛋白依系面啦!今次我见到喇,唔系次次出街食饭都会见到佢嫁!

只水饺都好充料,食左咁多只,只只都充满虾肉,仲要大大粒又厚身,调味得宜,无雪味,爽滑弹牙!只虾真系厚到好夸张,食左好好好多碗!

蚬肉味噌汤, d蚬唔洗话好大只,以做汤黎讲,够鲜就足够,汤有蚬味,够晒甜!想食蚬肉既开始时要去拎喇,食到中段已经会比人拎晒,只余下汤。

甜品部被餐厅放弃了,见之前食评已有提及,不再多谈。

最后,我同男友见到呢个饮品部,心花怒放,因为男友最钟意饮冻野,d饮品放晒系 d冰到好似好正咁,于是我地一人一枝拎埋位。到坐低时,有个层员急急脚走过黎拎番,佢话要按枝收费!! Fine~ 有咁多野食,我地觉得加钱再买就无谓喇!讲真,个感觉真系麻麻,我地饮得你几多枝?!个位系上去拎野食既必经入口,可以想像如果有小朋友见到实会想饮,结果又要父母洗埋d无谓钱,可能会有少少扫兴。

总括,我觉得食物对得住价钱,但负责卖单既男友就碎碎念,话款式少又无质素,话宁愿比多d 钱,要食番 marriott coffee shop㖞🤷🏻‍♀️