2020-08-07 990 浏览
疫情之下餐餐食煮家饭,煮到唔知煮乜好,所以决定偷懒出街食lunch。今次呢间餐厅其实留意左好耐,全因为其自然系既装修风格,令佢同屋村内既其他餐厅形成对比,比人一种舒适同写意感。Lunch set 有超过20款饭/意粉/汤粉等供选择,而全部都包餐饮同餐汤或沙律,而餐饮亦唔马虎,我就拣左冻芦荟水蜜桃红茶同冻蜂蜜柠檬芦荟,前者有香浓水蜜桃味,不过略甜;后者柠檬味有点奇怪,友人表示难接受。餐汤入口唔会有粒粒感,质感较水较稀,不过略咸;沙律正常。芝士焗葡汁鸡扒饭 $68焗饭岩岩焗出黎,非常非常热!! 食到最后,d芝士依然可以拉到丝,就知佢有几热!葡汁味道一般,椰汁同咖哩味都唔会太特出;鸡扒肉质算嫩,配炒饭底。自家制蕃茄吉列猪扒饭(辣) $62呢个蕃茄汁好好味,酸甜适中,带少少辣,蕃酱味浓郁,如果店家可以淋多少少汁就更好。吉列猪扒最令人失望,外层炸粉仲厚过块猪扒,第一次食咁薄身既猪扒....整体用餐体验唔差,职员有笑容、有礼貎,餐厅环境唔错,食物卖相好靓,味道不过不失,但吉列猪扒有点伏。

Lunch set 有超过20款饭/意粉/汤粉等供选择,
冻芦荟水蜜桃红茶同冻蜂蜜柠檬芦荟

餐汤入口唔会有粒粒感,质感较水较稀,不过略咸;沙律正常。

芝士焗葡汁鸡扒饭 $68
芝士焗葡汁鸡扒饭

自家制蕃茄吉列猪扒饭(辣) $62
自家制蕃茄吉列猪扒饭(辣)
吉列猪扒

2020-07-31