2020-10-06 521 浏览
❣️|威威推介|观塘美味之选❣️泰记 (观塘)地址:观塘鸿图道78号1楼4号铺公司lunch hour得一个钟😩好多时落得去买埋番上黎都用左半个钟😭平时我都好钟意去公司附近既一栋商厦买午餐🧐但有一个迷我始终解唔开🤣🤣🤣呢栋大厦无名架😂😂😂😂因为佢系鸿图道既78号👉🏻所以我地成班同事都简称佢做「78」😝咁系「78」入面一上电梯右边就会见到一间细细既店面👉🏻无堂食 只做外卖既泰式餐厅🙊———————————————————💁🏻‍♀️ 冬阴功大虾金边粉 $50威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)我每次去都会买呢个冬荫功大虾汤粉🤤🤤🤤 酸酸辣辣劲开胃冬荫功汤主要由柠檬叶、香茅、虾、蕃茄、洋菇等食材烹调成汤品😚😚 汤底用埋小蕃茄去煮更加特出个种酸味🤤🤤入面既大虾🍤 系好新鲜爽口 👍🏻👍🏻绝对无因为浸喺汤入边搞到林谢谢😎仲含丰富膳食纤维及蛋白质,香茅及柠檬叶对身体都有保健作用架🤤🤤‼️#hkfoodie #hongkong #冬阴功 #大虾金边粉 #观塘 #观塘鸿图道 #鸿图道78号 #泰国菜 #观塘美食#美食#食好西 #威威为食仔 #威威要还债 #识食都要惜食
❣️|威威推介|观塘美味之选❣️

无堂食 只做外卖既泰式餐厅🙊

———————————————————
💁🏻‍♀️ 冬阴功大虾金边粉 $50

威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅
(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)

我每次去都会买呢个冬荫功大虾汤粉🤤🤤🤤 酸酸辣辣劲开胃

汤底用埋小蕃茄去煮更加特出个种酸味🤤🤤

入面既大虾🍤 系好新鲜爽口 👍🏻👍🏻
绝对无因为浸喺汤入边搞到林谢谢😎

2020-09-24
等候时间
5 分钟 (堂食)