2020-11-07
星期日同朋友去尖沙咀行街,街上人流唔系好多,但吉铺就好多,所以行左一粒钟便揾地方食嘢。加连威老道嘉威大厦4楼有间Layback Cafe & Bar,朋友说之前吃过好食,便跟佢上去吃好西。上面已坐左好多人,好在已经2点几,室内已冇位,便安排我哋坐室外。由于已经秋天,室外并不不热,所以坐室外反而重享受。我哋叫咗2个主菜,饮品跟餐就减10元,重叫左一份小食。主菜我叫左明太子炸软壳蟹忌廉扁意粉🍝,扁意粉加埋明太子同忌廉,味道浓郁,非常creamy,软壳蟹粉多左但肉质都够好味,全部配埋一齐味道都好好。朋友叫左香蒜白酒露荀日本和牛粒烩扁意粉。朋友一向是无牛不欢,对牛要求好高,佢食完高举拇指,说和牛味道好好,肉汁很多,整体配搭一流。小食拼盘有紫薯饼,天妇罗虾,2串菠萝酿鸡翼,一口芝士同吉列生蚝。除左生蚝比够腥d之外,其他炸物都好好味。本人特别推介菠箩酿鸡翼同炸紫薯饼,大家不妨试吓。饮品我哋叫叫左蜜桃沙冰同冻咸柠檬蜂蜜,味道不错。喺度同朋友消磨一个下午,又有美食,真系正正正。
饮品我哋叫叫左蜜桃沙冰同冻咸柠檬蜂蜜,味道不错。
喺度同朋友消磨一个下午,又有美食,真系正正正。