2020-11-09 426 浏览
开完会,惊觉午饭时间已过,一行几人,在客人公司楼下食个tea;见到呢间源记好似几企理,一致通过食呢间。。。哗、哗、哗,下午茶都咁多选择,即刻知道冇入错!各人叫了唔同嘅食品,各适其式!呢只鸡翼真系好食到不得了,因为去咗骨酿入蘑菇芝士再去炸,食落有香浓芝士同蘑菇的香味,另外值得一赞嘅就系薯格炸得外脆内软,而且份量很多,绝对没有因为系下午茶而将货就价👍黑白金砖西多士食落很有蛋香,中间搽上我至爱的花生酱,完成后喺西多士上淋炼奶同朱古力酱,不太甜好味👍烧味也是源记主打,因为他们自设工场,所有烧味都是自家制,每日新鲜出炉卖完即止,烧腩仔叉烧汤米,腩仔皮脆肥瘦均匀,虽然我忘记叫肥叉,但原来佢地出品嘅叉烧绝对唔会太嚡口同硬实,软得来仲有肉汁,果然系源记撚手小菜之一👍净云吞墨丸~墨丸弹牙鲜甜,云吞鲜虾爽口加入猪肉有少许𡁻口,正👍牛杂河~炆得够入味,一上枱已急不及待呷上两口汤,浓香的汤头十分鲜甜,饮完整碗汤也不觉得口渴,好味极了😋餐厅除了食物之外服务态度也是值得称赞,有耐性、好笑容、而且仲好有礼貌👍
哗、哗、哗,下午茶都咁多选择,即刻知道冇入错!
各人叫了唔同嘅食品,各适其式!
芝士磨菇酿鸡中翼
黑白金砖西多士