2020-11-14 549 浏览
【牧羊少年之夜】很可以的一晚!突发约食饭,无见一排当然要应约,最后由友人们拣选K11嘅牧羊少年。到场等咗约半小时,就能进入散发文青味道嘅牧羊少年。闲话少说。夜已深,大家都放工都极其肚饿,于是二话不说疯狂点嘢食,叫咗「三文鱼籽和风蚬肉意大利粉」、「小食拼盘」、「鱼汤轻炒西兰花」、 「香草酱鸡肉芦笋意粉」、「京都春日士多啤利窝夫配云呢拿雪糕」、「千岛海鲜薄饼 」;而嘢饮方面,我就叫 「冰伯爵茶咖啡」。经过一场人类单方面撕杀美食后,大家饱到上心口。呢间牧羊少年感觉上比其他方地嘅好食,虽然铺位面积唔大又有啲难揾,但呢晚的确系感觉十分唔错嘅一晚!「三文鱼籽和风蚬肉意大利粉」三文鱼籽同蚬肉嘅量唔算多,不过个汁整得几好,意粉硬度适中,可一试。「小食拼盘」味道普普通通,唔算特出,不过啲嘢够大件,而且款类多。「鱼汤轻炒西兰花」西兰花除咗吸满哂鱼汤嘅味道外,仲有浓浓嘅牛油味,有惊喜。 「冰伯爵茶咖啡」浓郁伯爵茶味道遮盖咖啡嘅苦涩味道,有层次又有性格嘅咖啡,有惊喜! 「香草酱鸡肉芦笋意粉」好香嘅香草酱,而且加咗橄榄油嚟整,意粉硬度适中,有2大条芦笋,不过鸡就唔多觉,整体OK。「京都春日士多啤利窝夫配云呢拿雪
【牧羊少年之夜】很可以的一晚!

三文鱼籽和风蚬肉意大利粉

「三文鱼籽和风蚬肉意大利粉」

小食拼盘

「小食拼盘」
味道普普通通,唔算特出,不过啲嘢够大件,而且款类多。

鱼汤轻炒西兰花

「鱼汤轻炒西兰花」
西兰花除咗吸满哂鱼汤嘅味道外,仲有浓浓嘅牛油味,有惊喜。

冰伯爵茶咖啡

「冰伯爵茶咖啡」

香草酱鸡肉芦笋意粉

「香草酱鸡肉芦笋意粉」

京都春日士多啤利窝夫配云呢拿雪糕

「京都春日士多啤利窝夫配云呢拿雪糕」
窝夫口感松脆,卖相吸睛,士多啤利窝夫同云呢拿雪糕两者味道虽带甜,但甜而不腻。

千岛海鲜薄饼

「千岛海鲜薄饼 」
 薄批嚟,批边脆,酱份量适中,除咗薄批之外,无乜特别。
2020-11-10
三文鱼籽和风蚬肉意大利粉