今日相约几位朋友到荃湾大鸿辉中心食任食火锅火题,由于疫情关系我地都要分开枱座,希望疫情可以快啲完啦🙏🏻地铁站B1出口大概行7分钟就到,搭lift上去时你地会留意到整栋大厦都系火锅放题,彷佛去左火锅大街一样之前我都试过几间,见呢间极品靓锅系新开就试吓一到6楼大堂入去,楼底相当高,所有座位亦非常阔落,任食分左3种价钱,我地拣左C餐$258最贵嘅来试吓,落单系用手机扫QR code,非常便捷,饮品同菜,酱料,甜品都系出去自己拣,饮品款式非常多,本人试完后觉得价钱同水准都非常好、值得再去唷~入座后会见到墙身有好大幅招牌名~我地拣左海底椰雪耳竹丝鸡同豆乳骨胶原靓鸡美颜锅,乌鸡汤味道唔错,饮落足料无味精,豆乳汤味浓~第一round先来牛肉,右2图为A5和牛,店员告知因货源问题,暂时未有短角牛,改为提供此牛,一试难忘此A5和牛入口即溶,食完此牛后,再食其他就会比下去今次食到此牛,感觉好好运黑松露手打墨鱼滑好好味😋好新鲜好弹牙,韩国蚝,鱼云,脆鲩骨腩都不错,反而自家制饺类未见惊喜~虾都好新鲜,本人极力推介比大家即炸向铃,入口一啲油溢味都冇真心赞,放题中真系好小见,钟意食向铃嘅朋友值得去一试牛舌都非常好
之前我都试过几间,见呢间极品靓锅系新开就试吓

入座后会见到墙身有好大幅招牌名~

此A5和牛入口即溶,食完此牛后,再食其他就会比下去
今次食到此牛,感觉好好运
虾都好新鲜,本人极力推介比大家即炸向铃,入口一啲油溢味都冇
真心赞,放题中真系好小见,钟意食向铃嘅朋友值得去一试

牛舌都非常好味😋大家记得点~
好滑
花胶记得点,好林好弹,感觉好新鲜,放题火锅难得食到噤样质素,感觉店员好用心制作食材~
甜品环节食左朱古力同海盐味雪糕,海盐味好食😋入口有强嘅云呢拿味道~
亦有其他手作甜品
2021-01-05