2021-05-17
👧🏻_长洲一日游3️⃣嚟到长洲 点可以唔试下驰名芒果糯米糍呢?第三站我地就嚟到允升甜品 一去到当然系要排队啦 因为店内环境比较狭窄 所以为免阻止下一位食客 大家最好喺到你之前谂定食乜同攞定💰👍🏻差唔多到落单位置 见到几位姐姐冇停咁包糯米糍 肥Glor见到都即刻留哂口水啊!·芒果糯米糍 $15比起其他长洲糯米糍 个人觉得哩个嘅size比较细!值得一赞嘅系同以前一样咁皮薄 但系芒果嘅size就好似冇以前咁大 但都keep到鲜甜多汁嘅 还可以啦😐·芒果豆腐花 $24食完糯米糍再食呢碗豆腐花就好明显食得出芒果质素有别!用来做糯米糍嘅芒果好明显甜啲同埋冇咁多渣 豆腐花入边嘅芒果就偏酸同多渣 唔系好建议叫🙌🏻#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩📍允升甜品 (长洲)长洲新兴街5号地舖
·芒果糯米糍 $15
·芒果豆腐花 $24
#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩
📍允升甜品 (长洲)
长洲新兴街5号地舖