2021-08-13 197 浏览
12.08.2021Piccolo Pizzeria & Bar (沙田)今日去沙田探老友,顺道去Piccolo Pizzeria & Bar食个丰富意大利午餐。一早上Open Rice睇吓有乜好介绍,见呢个意大利餐厅有不少好评,于是上网订定位,不但有折扣,而且可以储信用卡cash dollar,一举两得!中午12:15已经到餐厅,仍未满座,坐喺靠商场落地玻璃座位,餐厅无想像中咁大,但座位之间有足够空间,坐得舒适,配上昏喑灯光,适合两三知己倾下计。午市套餐可选两道或三道菜式,前菜、主菜,或加甜品。选择不少,尤其主菜,有牛扒、海鲜、Pizza、面或通粉,梗有一款啱食。前菜/羽衣甘蓝坚果谷物沙律:本身晚餐好多人拣「传统意大利沙律」,系水牛芝士加车厘茄;但我反而想试另一款,咁啱套餐有得拣。沙律份量不大,但羽衣甘蓝配壳物,加上少少沙律酱,原来好配合,味道不错。主菜:传统意式炖海鲜、乡村面包原来海鲜成袋上,好吸晴,打卡一流。海鲜有鱼、蚬同虾,加上唔会太 咸、太浓味嘅海鲜汁,配上面包,实在好美味。甜品:意大利芝士蛋糕果然无叫错,唔会好甜,有层次感,值得大家试吓到差不多一时,有位男职员用非常抱歉嘅语
12.08.2021

Piccolo Pizzeria & Bar (沙田)

前菜/羽衣甘蓝坚果谷物沙律:

甜品:意大利芝士蛋糕
果然无叫错,唔会好甜,有层次感,值得大家试吓
甜品:意大利芝士蛋糕

到差不多一时,有位男职员用非常抱歉嘅语气同我讲,佢未问就知想我调位,我当然马上答应,佢听到非常开心,仲叫我随时多叫杯饮品;做服务行业实在不容易,方便人时,人哋高兴自己也高兴。

环境、食物、服务样样好满意,值得推介,大家行开沙田不妨去试吓。

Piccolo Pizzeria & Bar (沙田)
沙田沙田正街18号新城市广场三期3楼A325号舖
☎️35808951
冻柠水
2021-08-12
冻柠水
  • 意大利芝士蛋糕
  • 羽衣甘蓝坚果谷物沙律
  • 传统意式炖海鲜、乡村面包