2021-08-15 290 浏览
好耐无食金满象,对上一次黎仲系有两个舖位,有平民版粉面餐牌同正价版两款餐牌…今晚再次帮衬已经得返本舖一间同埋得返正价餐牌。酸辣凤爪系泰国菜必叫,份量好足,非常入味,唔记得叫少辣食到个嘴有啲麻。青咖喱炒米,上面蟹肉唔少,不过唔系同个米粉一齐炒,所以啲蟹肉系原味黎,即系好清淡。但个米粉一样好入味,而且系条条米粉都挂到汁,干爽,好好食,食得好舒服。牛油大虎虾系呢餐既亮点!真系好正好香好爽口!虽然百几蚊只系得两只虾,但系食完之后真系觉得值呢个价!虾身有一只女士手掌咁长既,虾头同虾身差不多系1:1。唔系好大只但都有啖啖肉既口感,加埋上面果层牛油面包碎,食落好丰富,不过我唔食虾头,评唔到个头有几正…。虽然当下有少少唔够喉,但一人一只系几fit ,我估食多只会有啲腻,重牛油嘛。食完呢餐之后对金满象有重新既印象,打算再试下餐牌上面其他食品,期待有更多惊喜。当晚星期六都好爆,见唔少人walkin 要系门外干等,大家可以多善用open rice 订位功能。

2021-08-14
  • 牛油焗大虾