2021-10-25
好想食点心,咁啱又经过何文田,所以就来成日都听嘅文华园。唔知系咪天气热,阿E既心情都有点不耐烦,先来一句,你咩事啊~来招呼客人😅我当然择佢出名嘅花胶灌汤饺啦,再点多一款我想试嘅柚子蛋散及我最钟意嘅芒果布甸。但因为地方有限,所以我买返屋企食,等既时候都好快,呢头叫完就有得拎👍我外卖但竟然都冇走样。先讲灌汤饺,佢唔单止有好大既碗装住,个碗入面仲有个锡纸兜,所以返到屋企只灌汤饺都仲好靓仔,冇撞到散晒。味道方面,汤十分清甜,饺皮亦适中,唔会太薄,一下就散,亦唔觉得太厚,食到成口粉咁。馅料方面,味道十分够,亦唔觉得好重味精味,食完唔会好口渴,但系馅料有d散,口感差d。之后我打开蛋散一睇,有D喜出望外。同酒楼食既蛋散系外层布满蜜糖,但佢地既系放D柚子蜜系一边,比你自己决定要几甜就点几多,而且因为冇蜜糖既外层,食落口十分酥脆,而且用柚子蜜亦十分聪明,甜中带小小柚子既香味,唔会太甜,做到平衡。最后食甜品,芒果布甸。以价钱来讲,有D细,食两啖就食完,但味道就一流,食落唔似平时死实实既布甸口感,入口顺滑,而且有杨枝甘露既感觉同味道。食物方面,性价比高,以呢个价格做出来相对超班,只系芒果布甸有点小,但灌汤饺
食物方面,性价比高,以呢个价格做出来相对超班,只系芒果布甸有点小,但灌汤饺绝对推介,下次有机会想试下食佢地既七色烧卖同咸鱼肉饼饭先😋