2021-11-10
呢排天气转凉,同母亲大人女朋友想食返啲热辣辣嘅嘢暖暖个人,可惜牛角要排成八十几张枱,我唯有系呢两位大人Hungry之前另觅一间食得开心又打到卡嘅餐厅啦。而我好好彩有呢间之前食过几次嘅主打美人锅嘅日式料理做左我当晚嘅救世主。虚惊一场点都会叫返杯酒定下惊先啦!Tokyo Sour:一杯结合左sake同抺茶再用蛋白做返个foam。口感几特别不过就太新奇喇。下次再试其他鸡尾酒。有酒又点少得前菜呢?每次黎都会点呢两样野,以每次个水准都好好。今次都唔例外呀!梳乎厘鳗鱼玉子烧:每次黎亲必点之一,净系个卖相咁得意经加哂分,切开佢之开啲汤汁同鳗鱼香爆出哂再一啖拍落去,好!满!足!炭烧走地鸡-盐味:每一粒都好juicy,炭烧阵味又唔会盖过啲鸡肉嘅鲜味。佢地仲配左胡椒芥辣、鲜磨wasabi、同柚子soy sauce 俾你会挑战味蕾。我个人最钟意加wasabi落旧鸡到食。主角黎喇!美人涮锅 -和牛:成个大型donut嘅和牛片真系好震撼。汤底用左天然丰富骨胶原的走地鸡熬制而成嘅鸡汤,男女食个都feel到肌肤升左level!不过份量食落比睇落少,我地另外追外左一个走地鸡、豆腐同乌冬。
主角黎喇!