2021-12-13
平时去开太古𠮶边都冇咩好食,一系大型连锁、一系超贵💸朋友推介之下去咗呢间喺工厦嘅西餐厅🍴餐厅嘅装修好简单,系啲木枱木凳,有啲似去野餐feel🧺但佢提供嘅西餐菜式好多花款,个Menu有得锯扒、risotto、pizza、pasta、burger🍔食之前上网睇💬,啲人话上餐要等好耐,又话服务态度唔好,好彩今次冇遇到呢啲事,落咗order好快就有得食今次就试咗佢个Pizza同埋鱼扒,个人觉得都好食😋-🔸千岛酱豚肉柚子薄饼 (+$18)烟三文鱼 $146 🌕🌕🌕🌕🌕佢有2个size,9吋同12吋,今次叫咗个9吋嘅,细细个咁分到6块🍕拎到上嚟热辣辣,超香!😍佢系薄批黎,咬落批边好脆口加咗好多芝士,好creamy,好幸福🥰加埋甜甜酸酸嘅酱,真系好开胃👍🏻加埋我最钟意嘅烟三文鱼,无得顶!不过就唔系好食得出佢有柚子味🤔🔸香煎纽西兰柠檬鲶鱼 $158 🌕🌕🌕🌕🌗鱼肉嫩滑,佢成条鱼都系金黄色,连边边啲骨都可以食得下面配咗啲薯蓉同杂菜薯蓉软软滑滑,我自己就比较钟意伴薯蓉嘅杂菜,吸咗薯蓉啲味甜甜地咁,可惜份量有啲少,唔太够喉🙈🔸杂果宾治 $34🔸橙汁 $32-埋单都唔平,但胜在呢度够多选择,座位够阔落唔使同人
餐厅嘅装修好简单,系啲木枱木凳,有啲似去野餐feel🧺
今次就试咗佢个Pizza同埋鱼扒,个人觉得都好食😋
🔸千岛酱豚肉柚子薄饼 (+$18)烟三文鱼 $146
🌕🌕🌕🌕🌕
拎到上嚟热辣辣,超香!😍
佢系薄批黎,咬落批边好脆口
不过就唔系好食得出佢有柚子味🤔
🔸香煎纽西兰柠檬鲶鱼 $158 🌕🌕🌕🌕🌗
鱼肉嫩滑,佢成条鱼都系金黄色,连边边啲骨都可以食得
下面配咗啲薯蓉同杂菜
🔸杂果宾治 $34
🔸橙汁 $32
埋单都唔平,但胜在呢度够多选择,座位够阔落唔使同人迫🤗
🤥谂返唔应该叫两杯嘢饮,可以直接加$48转套餐,包餐汤、嘢饮☕同甜品,好似抵啲🤣