2022-02-20 945 浏览
❂难忘高质YAKINIKU GREAT❂印象中系有几个Set选择不过我就觉得 一系唔食 要食就拣个最贵既黎试先过瘾➶ Omakase Kiwami 极($840 per person)❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 9.6/10头盘额外叫咗个宫崎生蚝 食落辣辣地几特别生蚝好鲜甜,味道浓郁 就算加咗泡菜汁都唔会掩盖咗蚝鲜味🤭呢个set既特别之处就系有个和牛海胆丼饭呢个和牛海胆饭真系一试难忘海胆劲鲜甜,同和牛一齐食非常有层次‼️牛既七个唔同嘅稀有部位呢个Set都可以食到Today's ULTIMATE OMAKASE special rare cuts1.SHAKUSHI (7'S one side)2.ULTIMATE SIRLOIN (medium rare)3.MISUJI BRIAND (medium rare)4.MISUJI with TARE (3'S each side)5.DAISANKAKU with TARE (3'S each side)6.KURISANKAKU (2'S each side)7.Urchi CHATEAUBRIAND DON每一款纹路都好靓 肉嘅色泽 脂肪比例都
❂难忘高质YAKINIKU GREAT❂

印象中系有几个Set选择
不过我就觉得 一系唔食 要食就拣个最贵既黎试先过瘾

❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 9.6/10

头盘额外叫咗个宫崎生蚝
食落辣辣地几特别
生蚝好鲜甜,味道浓郁 就算加咗泡菜汁都唔会掩盖咗蚝鲜味🤭

呢个set既特别之处就系有个和牛海胆丼饭
呢个和牛海胆饭真系一试难忘
海胆劲鲜甜,同和牛一齐食非常有层次‼️

牛既七个唔同嘅稀有部位
呢个Set都可以食到

1.SHAKUSHI (7'S one side)
3.MISUJI BRIAND (medium rare)
6.KURISANKAKU (2'S each side)
7.Urchi CHATEAUBRIAND DON

浸左落左汤度会清淡少少
不过铿鱼汤就好香
另外有一款烧肉系配合蛋汁食
肉既香味同口感都会大大提升咗

整体黎讲和牛质素真系好高!
虽然价钱比较贵 但系绝对系值得既‼️
每款牛都有特定既时间去烧
店员会系你面前示范一次
服务态度都好好

最后想讲埋去类餐厅食饭都好想饮番杯梅酒
佢哋个梅酒都超好饮🤭🤭

📍YAKINIKU GREAT
上环皇后大道中255号Manhattan Avenue地下1号舖
@yakinikugreat.hk
#sharemyfoodin上环