2022-04-15
观塘|龙凤号 🤎 古早味台湾美食< 细份,可以每样都试下 >原本想食日本嘢,但因疫情冇开,所以就揾咗间近近地号台湾嘢顶住先🤣Menu好多选择👍🏻,终于食到啲台湾嘅传统美食😭有想食好耐嘅爱玉同新竹米粉❤️份量偏少,但我觉得反而系好事,咁就可以食多几款🤓价钱亦好亲民~~张枱有啲顶脚,再肥啲啲就坐唔入去😂————————————————————————几失望😞,肉燥只系豉油肉碎,无一般肉碎嘅甜味…如果唔将肉燥拌匀,汤系无味嘅~米粉就系正常嘅新竹米粉✅ 好正宗,系台湾食到嘅味道~🤎个汁唔会好腻,面条烟韧,配大量青瓜丝👍🏻好适合夏天食😋一般,唔够卤水香味猪肠偏软身,唔够咬口猪耳中心偏硬,外层爽口硬豆腐够大块👍🏻卤蛋偏干✅ 饮到桂花嘅清香,杞子同蜜糖嘅香甜🤤唔化学,甜度控制得刚好👍🏻👍🏻酸酸甜甜青柠汁,配上微甜嘅爱玉,好refreshing~✅ 芋圆同蕃薯圆都好香,应该系自家制嘅🤤❤️红豆可以煮耐少少,绿豆软糯👍🏻豆腐花唔易夹烂,加上浓稠嘅黑糖蜜,不得了~🔺无加一服务费整体而言▪️味道 3.8 / 5▪️环境 3.8 / 5▪️抵食 4 / 5
< 细份,可以每样都试下 >
张枱有啲顶脚,再肥啲啲就坐唔入去😂
————————————————————————
一般,唔够卤水香味
猪肠偏软身,唔够咬口
猪耳中心偏硬,外层爽口
硬豆腐够大块👍🏻
卤蛋偏干
酸酸甜甜青柠汁,配上微甜嘅爱玉,好refreshing~
🔺无加一服务费
整体而言