2022-07-03
❤️ 非常有 gimmick 的餐牌 💛餐厅名虽然叫 mamaday,但食物绝对唔系麻麻地,反之仲会惊喜连连。💫⭐一间玩味十足,装修别致嘅餐厅,一定系相机食先啦 😉,嚟之前已经喺 openrice 见到口碑不俗,再加上友人嘅推动,好 ! 就一于嚟试吓啦。未吃尤自可,一吃简直不能自拔,食物非常 appetizing,真心正到不得了。👍开场白已提及,呢度每种食物嘅名好特别,甚至乎有啲特别到唔知系乜?搞笑到要问侍应 😂不过今次后悔佐一样野,就系应该约多几个朋友嚟食,咪睇呢度环境细细,但其实食物选择唔少㗎。🤨因为只得 2 人关系,所以我们贵精不贵多,叫佐 3 款食物。1) 普通到无得再普通嘅鱿鱼圈 😋虽然个名咁衰,但食落口完全唔系呢回事,相反仲要好味到震,炸完鱿鱼圈一啲油腻感都无,外脆内软又 juice,加埋沙律酱食更滋味。2) 有蟹 Go 又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 🦀个名长到吓死人,自己嗌完都会心微笑,呢个扁面又系做得很出色,蟹肉鲜甜,汁酱味浓,面条弹牙,但系略嫌份量较少,唔系好够食。🥹🥲3) 唔记得个名 🤣😂真系唔记得叫咩名,😂 呢个蛋包饭味道真系好特别,配上泰式猪颈肉 ,香叶肉碎 及 秘
1) 普通到无得再普通嘅鱿鱼圈 😋
2) 有蟹 Go 又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 🦀
3) 唔记得个名 🤣😂
真系唔记得叫咩名,😂 呢个蛋包饭味道真系好特别,配上泰式猪颈肉 ,香叶肉碎 及 秘制酱汁,层次丰富,喜欢食微辣 同 泰式口味嘅你,试过就知有几好味。🤤
整体而言,今次体验系好新鲜嘅,无论系餐厅布局,食物质素,都肯定会令你带来耳目一新的感觉,好值得一试嘅品味餐厅,必定有下次 💯