2022-07-04
今次去左一间正宗台式而且非常抵食嘅餐厅,专员好羡慕附近嘅打工仔有咁好嘅餐厅系附近餐前小吃 - 套餐加配 。日式玉子烧 +$15🥚🍳玉子烧外表好够金黄色 表面挤左沙律酱,放上一堆木鱼丝再洒上紫菜粉 店家厨房手工有水准👨🏻🍳 蛋同蛋之间卷得好实净,无㶶皮 玉子夹落去嘅时候好多水份挤出黎 入口有实在口感之余,水份会系口内爆发出黎 另外木鱼丝+沙律酱嘅配搭亦无抢走原有嘅蛋香主食 。肉燥猪软骨便当 (配卤蛋)$58 🍚🍖🥚 。餐点另有小食 - 中华沙律 + 甜品 + 饮品(专员点选热玄米茶)上台时确实几有惊喜,份量大份,阵阵嘅肉燥香气🙂 肉燥味道够香,猪油同猪肉嘅油香味愈食愈出猪软骨非常香嘅卤香味,软骨位置唔需要大力咬👍🏻直头似系入口即溶嘅感觉饭内有沙律菜,菜够新鲜够湿润,正好可以有消腻嘅感觉甜品系一粒类似红豆软糯咁,但入面嘅并唔系红豆表面QQ烟韧嘅口感,好有惊喜而内馅专员怀疑系甜忌廉黎唯有下次再食过再估下系咩黎或者大家食完知道的话讲返比专员知总结:店舖店员虽然唔多,但服务好到位,有亲切感餐点上台时食物够吸睛,气味够香浓,未食已经流口水玉子烧够惊喜,够湿润够蛋香够金黄肉燥够味够油香,猪软骨软骨
餐前小吃 - 套餐加配
。日式玉子烧 +$15🥚🍳
店家厨房手工有水准👨🏻🍳 蛋同蛋之间卷得好实净,无㶶皮
玉子夹落去嘅时候好多水份挤出黎
入口有实在口感之余,水份会系口内爆发出黎
另外木鱼丝+沙律酱嘅配搭亦无抢走原有嘅蛋香
主食
。肉燥猪软骨便当 (配卤蛋)$58 🍚🍖🥚
饭内有沙律菜,菜够新鲜够湿润,正好可以有消腻嘅感觉
而内馅专员怀疑系甜忌廉黎
唯有下次再食过再估下系咩黎或者大家食完知道的话讲返比专员知
总结:
店舖店员虽然唔多,但服务好到位,有亲切感
餐点上台时食物够吸睛,气味够香浓,未食已经流口水
玉子烧够惊喜,够湿润够蛋香够金黄
肉燥够味够油香,猪软骨软骨够淋身
小建议:
肉燥汁可以唔洗做得咁杰身,汁嘅份量可以稍为多返少少,因为碗饭好大碗,食到底嘅时候已经剩系得返白饭
麻甩专员评分区: 店内环境: 10/10 店员服务: 10/10 食物外观: 10/10 食物味道: 9/10 整体分数: 9/10 翻食指数: 10/10