2022-07-18 2328 浏览
有日中午路经西环见到呢间舖, 我同老婆讲呢间舖门面好残旧, 佢如镬至宝话呢间舖十分出名要求去买外卖, 我唔想扫佢兴唯有照做星期六的西环系十分冷清但呢间食肆十分旺场坐无虚席, 等外卖的人都有三个. 我地叫了一个凤爪, 一个烧卖同一啲排骨然后在附近公园食. 啲烧卖的猪肉系淋, 无虾之余雪味强. 凤爪唔入味, 而啲排骨又系淋. 全部放晒入一个胶盒所以啲酱汁捞捞乱, 所有食物温度不足, 同屋邨点心一样, 实在大失所望之后老婆话网上写某啲老师傅在呢几年退休而接心的厨师火候不足。顺带一提这店舖的服务果真一流, 伙伙对待生面口的客人是诚恳和有笑容而且有礼, 还会主动同我地讲我地身形瘦削唔好点咁多以免食唔晒. 今时今日五星级酒店都做唔到呢种服务. 因为叁去壹的价钱平服务好, 就算食物唔系好得拉均个性价比属于中间

2022-06-25
外卖自取