2022-08-04
喺尖沙咀见到一间装修得几靓嘅food court就入去睇吓😆 点知见到间望落唔错嘅泰国菜😋青木瓜沙律酸酸辣辣,口感爽脆,材料新鲜✨ 真系好开胃🤩 烧猪颈肉船面呢款系期间限定✨ 份量都足😋 汤底好汤郁✨属于愈食愈香嘅汤底✨配菜有椰菜及通菜~材料都几丰富👍🏻幼身嘅面好挂汁,好惹味💕猪颈肉都系消过,食落淡淡炭香💕手打青咖哩饭(鸡肉)野菜种类丰富🤩 青咖哩集酸、辣和甜味于一身~口感软温顺,食落感觉冇咁辣,反而觉得有啲麻💕蔬菜好入味,搭配饭真系一流👍🏻串烧combo(三串)有牛肉、鸡肉及猪肉~搭配两款酱汁✨外层刷了蜜糖,食落好juicy ✨有种烧烤嘅感觉🤩串烧酱花生味软重,有花生粒粒~好香好惹味👍🏻 芒果糯米饭最后梗系食个甜品😋芒果好新鲜!又甜又香💕 糯米饭软熟烟靭,新鲜整出嚟👍🏻加椰浆真系好香💕甜咸嘅组合真系好夹😋必食‼️系度食野仲可以叫埋其他餐厅嘅饮品添✨
青木瓜沙律
酸酸辣辣,口感爽脆,材料新鲜✨ 真系好开胃🤩
烧猪颈肉船面
手打青咖哩饭(鸡肉)
串烧combo(三串)
芒果糯米饭
系度食野仲可以叫埋其他餐厅嘅饮品添✨