2022-09-22
呢间餐厅嘅特点系所有材料新鲜、自制,食材控制同原材料可以放心,又有提供低卡路里餐单同埋生酮饮食,岩哂对饮食有要求既人而低碳水餐就得中环呢个分店有餐厅每个月都有Dinner Special 就系dinner set menu套餐包括头盘、伴碟、甜品、饮品,主菜由厨师精心炮制,低至$218起,听侍应讲解,呢个dinner special 喺中环分店叫咖啡餐饮系可以无限添饮,如果有饮开咖啡,任饮呢个选项性价比真系非常之高,呢个套餐仲配搭窝夫甜品、小食餐汤,其实都几抵食,好过散叫。呢间餐厅仲有两间分店都有Dinner Special,但有机会菜式唔同。讲到咁正梗系叫左1个dinner special, 我就叫左餐汤系红汤黎既有皮薯条每条薯条都有厚度,热辣辣、脆卜卜,份量又多香煎海鲈鱼配时令蔬菜及柠檬酸豆酱总共有3块海鲈鱼,佢嘅调味料同酱料都好突出到鱼嘅鲜味食得出厨师非常用心烹调士多啤梨大黄酱窝夫配自选雪糕我就拣左呍喱拿雪糕 佢既雪糕都系ovenpick高质雪糕,pancake 可以拣"无面粉" 种类,岩哂想生酮饮食又想食西式甜品既人窝夫外脆内暖,非常香口,雪糕上加士多啤梨大黄酱,甜酸配搭,味
有皮薯条
每条薯条都有厚度,热辣辣、脆卜卜,份量又多
香煎海鲈鱼配时令蔬菜及柠檬酸豆酱
士多啤梨大黄酱窝夫配自选雪糕
窝夫外脆内暖,非常香口,雪糕上加士多啤梨大黄酱,甜酸配搭,味道非常夹
另外仲叫左个软壳蟹蕃茄意大利饭
好健康,有菇、小蕃茄,蕃茄酱好fresh
软壳蟹多汁,好大只,卖相劲靓睇得出厨师落足功夫
下次会再嚟试佢其他既dinner special 同窝夫