2022-11-17
上水都可以算系美食沙漠,食肆唔系无,但系美食就无乜铺头外墙装修成砖屋,外观喺上水黎讲都算系有啲特色。见佢外型几特别,就比佢吸引左去试下里面地方唔大,我谂坐满最多都系得12人beef & cheese~酸种包烟烟韧韧牛肉调味唔错,但牛肉就无乜牛味同埋韧左啲,但整体都唔差avo & crab tartare ~牛油果蟹肉他他酸种包转原味bagel~bagel够烟韧个人认为转唔转bagel都无所谓,因为bagel 同酸种包都好好食可以悭返10蚊😆牛油果蟹肉他他走清新路线,有啲似日式青瓜沙律🥗味道无beef & cheese咁浓味,食完牛肉之后再食呢个,可能牛肉𠮶款浓味好多,第一啖觉得味道无咁出但食食下就会觉得呢个好fresh,都唔错虽则我都几钟意食日式青瓜沙律,呢个配搭都好清新,但都系芝士牛肉味道吸引啲latte(上)flat white(下)咖啡口味好个人,有人喜nutty, 有人喜fruity个人口味偏好nutty, 而fruity系完全唔识欣赏,所以都唔评价个咖啡好唔好饮呢度咖啡带酸,唔啱我口味,如果钟意nutty嘅朋友仔都未必啱。earl grey roll cake~有伯爵茶嘅芬芳
上水都可以算系美食沙漠,食肆唔系无,但系美食就无乜
里面地方唔大,我谂坐满最多都系得12人
beef & cheese~酸种包烟烟韧韧
牛肉调味唔错,但牛肉就无乜牛味同埋韧左啲,但整体都唔差
avo & crab tartare ~牛油果蟹肉他他
酸种包转原味bagel~bagel够烟韧
牛油果蟹肉他他走清新路线,有啲似日式青瓜沙律🥗
但食食下就会觉得呢个好fresh,都唔错
latte(上)
flat white(下)
咖啡口味好个人,有人喜nutty, 有人喜fruity
earl grey roll cake~有伯爵茶嘅芬芳,蛋糕超级软熟,cream好滑👍🏻可回头
matcha basque burnt~头也不回
绿茶味浓 ,但唔知系本身蛋糕味道系有啲酸,定系坏左??无论系原本蛋糕系有酸味定今次咁啱坏左酸,下次都唔想再叫
虽然咖啡唔啱我口味,同埋最后败喺个抹茶巴斯克芝士蛋糕度,但其他野食都算唔错,整体黎讲ok
尤其是系喺上水呢类型铺头唔多,呢间都系唔错嘅选择