2023-04-04 617 浏览
陪朋友去附近SOLO整指甲,等待嘅途中用咗Google同埋OpenRice搜寻附近有咩餐厅可以去,其中呢间Top Blade 好多人推介,打分亦好高,朋友整完指甲之后就嗱嗱临行过去餐厅,可能因为时间尚早,仲未有人可以直入坐低做第一枱客人。侍应落黎介绍有咩食,同我地讲薯条任加任食,我地都未谂到叫咩食侍应就已经比左2碟大大份薯条!薯条炸到金黄香脆,入口系好香浓既松露油味,真系食到停唔到口,好快就再加左一碟顺便落order,主菜叫左flat iron steak同埋ultimate burger,饮品方面叫左Suntory生啤同埋黑啤。1. Steak 方面牛扒肉质好嫩滑,香草同一个伴碟炸烤蒜都好香,碟边仲有黑椒同盐,可以随时自己调味。2. Burger 方面好厚身同半融既芝士,仲有酸瓜、蕃茄、生菜、煎蛋加埋牛油味好香烤到好脆既包,感觉仲好食过steak!
  • 黑松露薯条
  • 终极汉堡