2023-03-22
平时行街都会见到呢间由日本东京表参道开到过黎香港嘅THE MATCHA TOKYO型格嘅工业风设计同抹茶好夹今次见到佢新出左樱花饮品 - 樱花抹茶鲜奶≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#港岛食好西#铜锣湾≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙖𝙠𝙪𝙧𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $𝟓𝟐樱花抹茶鲜奶 (12OZ) ($52)三层层层分明,好明显见到一层抹茶、一层鲜奶同一层樱花啫喱店员好贴心提醒我哋要搅匀先好饮,但系未饮过THE MATCHA TOKYO抹茶嘅我忍唔住饮左啖抹茶抹茶味好香浓,好似饮紧溶左但唔系太甜嘅抹茶雪糕,抹茶好香搅好之后再饮多啖,樱花味啫喱比我想像中甜,而且味道有少少唔match但系饮下饮下就觉得几夹,可能因为我搅得唔够匀🥲≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣店员好nice,店入面又好香抹茶同牛角包味好想买一包抹茶粉试下😌😌下次会试下croffle同Matcha Expersso Latte Parfait!-THE MATCHA TOKYO (勿地臣街) (铜锣湾)地址:铜
型格嘅工业风设计同抹茶好夹
今次见到佢新出左樱花饮品 - 樱花抹茶鲜奶
#港岛食好西
#铜锣湾
𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙖𝙠𝙪𝙧𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $𝟓𝟐
樱花抹茶鲜奶 (12OZ) ($52)
三层层层分明,好明显见到一层抹茶、一层鲜奶同一层樱花啫喱
店员好贴心提醒我哋要搅匀先好饮,
抹茶味好香浓,好似饮紧溶左但唔系太甜嘅抹茶雪糕,抹茶好香
但系饮下饮下就觉得几夹,可能因为我搅得唔够匀🥲
店员好nice,店入面又好香抹茶同牛角包味
好想买一包抹茶粉试下😌😌
THE MATCHA TOKYO (勿地臣街) (铜锣湾)
地址:铜锣湾勿地臣街8号地下