2023-06-11 215 浏览
🇭🇰Hong Kong - Central 📍Ramen Cubism 立体派拉面The Rich Bird - Extra Rich Chicken Broth Miso Tsukemen 5倍极浓鸡白汤味增沾面Premium Cubism - White Broth Ramen Cubism 特级白汤拉面Takoyaki Octopus Balls章鱼小丸子_____________________________日本过江龙拉面店,好评不断,经过中环就嚟试吓。食物方面,小食章鱼烧外脆内软,但啲馅实在太太太细粒。有几粒简直系食唔到有馅。拉面方面,鸡白汤汤底味道口感都好淡,面质系粗面,但一啲都唔挂汤。而沾面相对好食小小但都系一般般,入口比较咸,系咸到食完一啖就要饮一啖水个种。另外,食拉面对我嚟讲除咗汤底之外,其次一定只溏心蛋。只蛋就不过不失,都小小溏心。整体嚟讲,今次对呢次体验就比较失望。因为睇到有大量好评,都比较期待,对我嚟讲有种期望越大失望越大。大约$4XX埋弹,但呢个价钱一定可以食到一间更好食嘅拉面。📍中环威灵顿街27-29号元益大厦地库
🇭🇰Hong Kong - Central
📍Ramen Cubism 立体派拉面

Premium Cubism - White Broth
Ramen Cubism 特级白汤拉面

Takoyaki Octopus Balls
章鱼小丸子

_____________________________

日本过江龙拉面店,好评不断,经过中环就嚟试吓。

📍中环威灵顿街27-29号元益大厦地库
Ramen Cubism 特级白汤拉面