2023-08-29 105 浏览
今次带大家到庙街揾食!庙街除咗占卜、睇8字,仲可以揾到好多唔同嘅餐厅嘅餐厅同小食今次介绍我bookmark咗好耐嘅宠物友善咖啡店——studio caffeine餐厅以简约深木色木调及黑、白为主 入门口处有个小打卡位置有两排木长台比人坐系望住流动风景饮饮咖啡 店内有一个小角落卖与咖啡相关嘅周边商品 而再入少少就是冲咖啡嘅bar台位置(依度要自己先自行落单喔)😉————-Tong yum kung linguine w/ tiger prawn $意粉唔会过硬同软林系比较粗身嘅一种 冬荫酱汁口味偏辛辣系冇椰奶嘅版本 因为有车厘茄带点蕃茄酸香 非常开胃口 每一条意粉都被酱汁包围住虾有3大只 非常弹牙新鲜 但咸味少返啲啲会好点😛-Creekstone Angus prime striploin w/honey mustard 安格斯牛排煮得刚好 还是粉嫩带有肉汁 不难咬沙律有车厘茄、面包脆脆、芝士粉、沙律酱及菜 都丰富-iced hojicha latte $54焙茶味道出 跟奶份量调得刚好-lemonade $46味道酸甜清新 夏天消暑一流

(依度要自己先自行落单喔)😉

————
虾有3大只 非常弹牙新鲜 但咸味少返啲啲会好点😛

安格斯牛排煮得刚好 还是粉嫩

带有肉汁 不难咬
沙律有车厘茄、面包脆脆、芝士粉、沙律酱及菜 都丰富

-iced hojicha latte $54
焙茶味道出 跟奶份量调得刚好