2023-11-07
𝓡𝓮𝓵𝓪𝔁 𝓑&𝓜 𝓒𝓪𝓯é 系本人香港深爱coffee shop 头几位🤍完全系不藏私!!!口袋名单🍀同韩国cafe有得fight 🇰🇷位于大埔大美督龙尾村附近既RELAX B&M一月头开业!今次已经系我第三次再访😎会为左佢 而系屯门骑牛牛入世外桃源🍑韩国cafe间间都接近单栋式 内外都perfect🇰🇷返到香港永远觉得香港既cafe好细好局促 每间都有限时 食完就好走啦🥲无办法好好享受ಠ_ಠ环境好cafe难求𝓡𝓮𝓵𝓪𝔁 𝓑&𝓜 𝓒𝓪𝓯é 三层高花园连天台 good views 🍄底层花园位置有outdoor茶座 围栏系透明玻璃 海边公路帆船 加 蓝天白云⛵️chill爆💫•明太子带子意大利粉意粉🍝份量适中 明太子酱香浓诱人😍带有微微蒜味 更香口•黑松露薯条大大兜 薯条🍟面层洒满左黑松露粉 再配黑松露酱 好邪恶😈•水牛城鸡翼(辣)有五只鸡翼 酸酸辣辣好惹味🤤今次有随鸡翼上水牛城汁 可按照个人口味加减 比起我对上一次食 个味道再升华左 🤤- 🍑牛角窝夫 Croffle呢个超适合想食甜品又怕肥既为食鬼🤤相对上会比其他flavour 较fresh ❄️牛角劲脆 但内里软糯烟unnnn~烟烟u
•明太子带子意大利粉
意粉🍝份量适中 明太子酱香浓诱人😍带有微微蒜味 更香口
•黑松露薯条
大大兜 薯条🍟面层洒满左黑松露粉 再配黑松露酱 好邪恶😈
•水牛城鸡翼(辣)
- 🍑牛角窝夫 Croffle
呢个超适合想食甜品又怕肥既为食鬼🤤相对上会比其他flavour 较fresh ❄️牛角劲脆 但内里软糯烟unnnn~烟烟unun 口感完全击中我嘅内心🤤💓
•限量饮品 Relaxocean
造型super cute~波波透明玻璃杯 上有个冬甩🍩小水泡!原来系白桃茘枝梳打 迷人既蓝色 拼落大海打卡一流🌊
🐿🍃强推100%!!!由年头开业至今人流一直无减少🥹等左好耐先入到座 野好食猫好玩海好睇🌊完全系weekend好去处 比猫星人治愈一下 平日疲倦嘅内心❤️🩹天台层仲可以无限打卡📸完全系recharges 身心灵叉电圣地🔌🪫🔋🔋💡