2024-03-12 527 浏览
见到Airside 开左间新饼店。Artemis by Deesses店面好Fancy,有好靓嘅立体熊仔蛋糕,仲有七彩嘅牛角酥。屋企人生日,今次订咗个2D Bear Bear 蛋糕。由于新鲜制作,所以预订都要3天前下单。有六种唔同嘅颜色代表六种味道拣。我哋拣咗朱古力味既Brown Bear。由65%chocolate mousse,Passionfruit cream,Royal cream,Chocolate sponge组成 。无论蛋糕定系cream都系朱古力味,啱晒啲chocolate love。65%朱古力味刚刚好唔会太甜亦都唔系太苦,味道好浓,啖啖都系享受。蛋糕中间有百香果嘅cream,酸酸甜甜,刚刚好和朱古力互相衬托。佢嘅cream好棉密幼滑,所以成个蛋糕都好有重量。整体嚟讲好好食,下次试下其他味道!
见到Airside 开左间新饼店。