2024-07-13
屋企人生日🥳,我哋拣咗铜锣湾嘅一间粤菜餐厅一齐食晚饭庆祝。 餐厅装修高级,别具气派。座位方面有室内同室外,而且有厅房,室外位置仲可以饱览维港景色,相当之有气氛。 呢度主要都系食套餐,每位$488。首先系前菜三小食,摆盘同卖相都非常精美。 香橙鹅肝:香橙能够解鹅肝之油腻,多士香脆。xo酱海蜇头:海蜇头好爽口,xo酱惹味。葱油吊片:吊片新鲜鲜甜,口感有弹性,葱油味十足。 蜜汁叉烧:叉烧肉嫩多汁,蜜味香甜。 川贝陈皮水鸭炖汤:陈皮味好浓,食得出系老陈皮味,令成个汤甘甜,非常滋补。 柚子片皮鸡🍊🐔:呢个柚子片皮鸡真系好值得推荐,先讲个卖相,师傅好有心机砌番成个鸡嘅形状,整齐排列好,仲有伴碟嘅青瓜片卷成花,别具心思。片皮鸡做到皮脆肉嫩,阵阵柚子清新味,减低油腻感。 凤梨咕噜虾球🦐:虾球炸得香脆,整体酸甜度调校得恰到好处。 大厨脆炒黄瓜皮:本来对呢个菜色无太大期望,但估唔到有惊喜,黄瓜皮炒得好爽脆,而且非常入味,加上少少辣度,令整个菜式更加惹味香口。 东坡肉煎饭:呢个东坡肉煎饭都好特别,首先个东坡肉炆得好稔好入味,东坡肉脂肪比例恰当,唔会过份肥腻。煎饭做到干身香脆,配合东坡肉一齐食用相当美味。 西
屋企人生日🥳,我哋拣咗铜锣湾嘅一间粤菜餐厅一齐食晚饭庆祝。
呢度主要都系食套餐,每位$488。
首先系前菜三小食,摆盘同卖相都非常精美。
香橙鹅肝:香橙能够解鹅肝之油腻,多士香脆。
xo酱海蜇头:海蜇头好爽口,xo酱惹味。
葱油吊片:吊片新鲜鲜甜,口感有弹性,葱油味十足。
蜜汁叉烧:叉烧肉嫩多汁,蜜味香甜。
凤梨咕噜虾球🦐:虾球炸得香脆,整体酸甜度调校得恰到好处。
西施川贝雪梨茶🍐:食完咁多浓味嘅菜式,嚟番个清淡嘅糖水先,雪梨茶滋润,再加上豆腐嘅花形,令平凡中带点不平凡。