2024-07-17
最近睇YouTube介绍顺德菜,好奇心下就特登去佐敦试吓。🙂↔️餐厅位置其实几隔涉,要喺柯士甸站出,幸好穿过隧道后都好快到。😎⭕️顺德首创极品鱼皮 $68🐟鱼皮极爽滑弹牙,香葱全部爆香过,落咗少少Wasabi吊味,连埋调咗味嘅豉油,好好食。鱼皮真系好大块,弹牙得来既滑又唔会太腍,好有咬口,超正。系我食过最好食嘅鱼皮。🥇⭕️金漆招牌大生翅(足二两,每位计) $248而家去饮已经冇得食翅,今次见呢间话系招牌菜,就唔环保咁试一试啦。😬🙏🏻🙏🏻鱼翅非常足料,啖啖翅,而且汤底浓郁,出色,而呢个价钱非常抵食。🫣(不过始终破坏生态,好口痕先食一次就算啦)😬🐟🐟🐟野生大桂花鱼两食(每两$18 )🐟🐟🐟职员推介呢款小菜,一鱼两食,果然唔错。⭕️荷芹炒球条桂花鱼都几大条,啖啖肉,冇骨,好好口感。而且煎得好香,侧边睇都好厚肉,好好食。⭕️煎焗头腩呢个主要系煎桂花鱼头,肉唔算多,但系有好多香葱等配菜,焗得几香,钟意吮骨嘅会好喜欢。⭕️笼仔梅菜蒸菜心软 $118菜心配合埋甜甜地嘅梅菜一齐蒸,菜式既保留到菜心本身嘅鲜甜味,又有少少梅菜香,而且冇乜油,健康又好食。
⭕️顺德首创极品鱼皮 $68🐟
⭕️金漆招牌大生翅(足二两,每位计) $248
🐟🐟🐟野生大桂花鱼两食(每两$18 )🐟🐟🐟
职员推介呢款小菜,一鱼两食,果然唔错。
⭕️荷芹炒球
⭕️煎焗头腩