2024-08-02
哩间酒楼环境优美,碟碟都大件夹抵食,品质一流1)鸿运乳猪全体皮脆肉嫩,弹牙有口感,味道刚刚好,唔会油腻得嚟有少少肉汁流出嚟,系味觉几种层次嘅享受。2)高汤焗澳洲龙虾伊面底(转芝士)龙虾好大只,味道好鲜甜,肉质弹牙幼嫩,伊面弹牙得嚟索晒超香浓嘅芝士,超级推介👍🏻好食到晕~3)翡翠珊瑚蚌玉带一上台劲吸晴,翠肉瓜配三色椒,颜色好鲜艳,配埋个带子同珊瑚蚌,味道新鲜,炒得刚刚好,弹牙好食🤤4)蟹籽百花酿鱼肚哩碟劲吸晴,有蟹籽同蛋白芡做点缀成碟餐点高一层次,百花酿鱼肚好入味好滑好好味!5)红烧竹笙海皇烩花胶花胶滑,竹笙弹牙,成碗汤羹好入味好味😋6)清蒸大海金尾斑条鱼好大条,鲜甜入味得嚟幼滑,好好食!7)蚝皇花菰扣八头鲍鱼花菰同鲍鱼都好大只,一咬落去啲汁出晒嚟,厚肉得嚟好滑好入味!8)至尊脆皮烧鹅皇劲大只!有两只髀!烧到好香,锁住晒啲肉汁,劲好食🤤9)西丝海皇炒饭有虾又有带子劲足料,配埋翠玉瓜炒饭好香,粒粒分明,好好食!10)精美糕点今日系红豆沙同豆腐花,我地两样各要3碗。红豆沙好足料,好香陈皮味但又唔会苦唔会抢咗红豆嘅甜。豆腐花好香滑,配埋黄糖好好食!今餐碟碟都又大又好食,卖相一流,价钱又抵,劲高
1)鸿运乳猪全体
2)高汤焗澳洲龙虾伊面底(转芝士)
3)翡翠珊瑚蚌玉带
4)蟹籽百花酿鱼肚
5)红烧竹笙海皇烩花胶
花胶滑,竹笙弹牙,成碗汤羹好入味好味😋
6)清蒸大海金尾斑
条鱼好大条,鲜甜入味得嚟幼滑,好好食!
7)蚝皇花菰扣八头鲍鱼
8)至尊脆皮烧鹅皇
劲大只!有两只髀!烧到好香,锁住晒啲肉汁,劲好食🤤
9)西丝海皇炒饭
有虾又有带子劲足料,配埋翠玉瓜炒饭好香,粒粒分明,好好食!
10)精美糕点
豆腐花好香滑,配埋黄糖好好食!
今餐碟碟都又大又好食,卖相一流,价钱又抵,劲高质,全5🌟👍🏻
$1988半席