2024-09-02 162 浏览
好钟意听live music 既我 发现到一个新既地方听歌 餐厅配备左好专业嘅舞台设备 享受美食之余 又可以enjoy 唔同嘅music performance 不过由于佢唔系日日有表演架,所以要下次再去过。餐厅有多元化既drink menu, 有酒精亦有无酒精饮品 而我就拣左其中一杯signature Mocktail - Made of Gold. 佢系French Earl Grey Chocolate 加埋marshmallows . 朱古力力有浓浓既Earl Gtey 香味 唔会好甜 加埋棉花糖 又可以作为甜品☺️朋友就跟套餐叫左杯红酒。餐厅主推多国菜,可以试到唔同国家既菜式。朋友叫左个套餐,包括左烤新西兰肉眼(8oz),肉质鲜嫩多汁,牛味香浓。搭配的番茄浓汤则清新可口,有浓烈既番茄香气 用料十足。我就叫左个香煎比目鱼柳,鱼柳煎得恰到好处,外皮脆鱼肉嫩,搭配核桃、葡萄干和华尔道夫沙律,健康又美味。另外再叫左两个小食,埃及风沙骨棒棒鸡(6件),搭配清迈辣酱,炸蒜为形成风沙的用料,好香口,鸡肉外脆内嫩,啖啖肉,鸡骨系棒棒,方便可以用手吃。清迈辣酱好清新,辣辣哋,好特别,同个鸡好夹。
不过由于佢唔系日日有表演架,所以要下次再去过。

朋友就跟套餐叫左杯红酒。

餐厅主推多国菜,可以试到唔同国家既菜式。

搭配的番茄浓汤则清新可口,有浓烈既番茄香气 用料十足。

而炙烤杂锦香肠拼盘里面有台式猪肉肠、糯米肠、韩国杂肉肠,还有德国酸椰菜和芥末酱。每一种香肠都有其独特的风味,特别是糯米肠,口感Q弹,配上德国酸椰菜和芥末酱一同入口,另有一番滋味。

餐厅的气氛真的很适合三五知己,摸下酒杯底,一齐chill 下。