筲箕湾平民老旧茶餐厅 发现原来港岛东都几多平野食 今次呢间环境明显睇出年代感 宵夜时段都keep住好多人外卖 人均大概$20-30 $21云吞面 皮蛋瘦肉粥$19 虽然望番10年前已经加价近一倍 但今时今日定价一样好平民 虽然唔系咩呃like食物 但都值得记录一下.先讲讲⭐️云吞面$21呢个超抵食 今时今日好少卖到咁平底下有四粒云吞 表面放住碱水幼面云吞以肉馅为主 但每粒都有2-3只虾肉(影到好似好少虾 实际虾比图多少少🤦🏻‍♀️)🤔虽然虾肉称唔上弹牙 但都算足料👍🏻汤底唔错wo 有鱼干甜味 仲有少少韭黄碱水味唔重 呢个价钱超级抵食.⭐️沙嗲牛肉面 火腿煎蛋 冻奶茶$39呢个就相对特别好多啦 同市面做法好唔同😧佢地加左三色椒 洋葱 芽菜做配料🤔沙嗲牛肉加左系汤底入边沙嗲味浸晒系汤底入边 汤底辣辣地 椒味重但沙嗲未完全明显唔明 同我想像中好大出入食完第一个形容词系 好搞笑嘅味道整体唔差嘅 不过就唔会再点啦🤣.饮品 冻奶茶正常 但比较多冰.你地住果区有冇咩又平又正嘅野食呢?欢迎分享话比我知啦.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_筲箕湾 .#大诚餐厅 (筲箕
先讲讲⭐️云吞面$21
呢个超抵食 今时今日好少卖到咁平
底下有四粒云吞 表面放住碱水幼面
云吞以肉馅为主 但每粒都有2-3只虾肉
(影到好似好少虾 实际虾比图多少少🤦🏻‍♀️)
🤔虽然虾肉称唔上弹牙 但都算足料
饮品 冻奶茶正常 但比较多冰
你地住果区有冇咩又平又正嘅野食呢?欢迎分享话比我知啦
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_筲箕湾
#大诚餐厅 (筲箕湾)
地址:筲箕湾筲箕湾道372号地下
⭐️评分:
味道:3/5 沙嗲牛肉2.5
环境:2/5
服务:2.5/5
抵食:4.5/5
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #筲箕湾美食 #云吞面 #牛腩河 #沙嗲牛肉 #早餐