2019-03-05
用隐世酒家形容这间在恒安商场内隐蔽位的酒楼,是最合适的形容词。自问都经常出入呢到,但就真是一直都唔知有渔米之乡,一来位置唔显眼,二来商场外又冇水牌,所以今次都是朋友介绍带来,先知呢到有酒楼呢。店面不大,像一般茶餐厅的大小,整体我估可以坐20枱左右,主要都是做街坊生意,门外都有几枱,是俾吸烟朋友坐的。当晚我们有大有小,坐最近门口的店内位置,所以当门打开左,烟味就直扑我地了,所以当有人冇顺手关门,我地就要自己拉番好只门, 所以有点美中不足。周日晚上佢地都有供应3小菜套餐,$248未计加一及茶钱,包自选3个小菜及一个汤,未包白饭。小菜都大碟,不过今次中左伏既系, 唔知佢个七彩鱼柳,原来都系D甜甜酸酸味既小菜, 搞到我地又叫左咕噜肉,基本上两碟都是一样味的,有点奇怪。另点左个蒜香蒸开边娃娃菜,煮法好新鲜特别,不过成碟夹埋得三棵娃娃菜,就真系太少了。整体都OK,平常晚饭来讲, 一家4口都够食。
整体都OK,平常晚饭来讲, 一家4口都够食。