2019-04-03
华苑酒家📍元朗安宁路59A号宝丰楼地下至3楼-每次都系打边炉都有d厌 今次系元朗揾左间酒楼食蒸气火锅 $268全包免加一🔹自选海鲜4款:大元贝/蛏子皇/美国桶蚝/鲜鲍鱼元贝同蛏子都有跟蒜蓉同粉丝 都几大只,桶蚝蒸完都无缩水 仲系鲜嘅,鲍鱼又系蒸得岩岩好 够爽口。🔹粥底3选1 我地拣左淮山鸡粥食完哂海鲜肉类同菜 所以精华都系哂个粥到 几鲜甜 食完真系饱到上心口🔹松草花蒸鸡/顺德污糟鸡/爽脆猪颈肉/手切和牛肉/手切和牛粒鸡要蒸耐小小 鸡肉都几滑,猪颈肉又几嫩,手切和牛焗一阵就可以食得🔹自制墨鱼丸/自制鲮鱼球/自制解牛丸/薯仔件丸类细细粒几好 又容易蒸熟 不过2人份量都几多 可以每样写1人份就够🔹菜类可以出去自己拎 都有5-6款菜 仲有冬菇同金菇✏️价钱黎讲唔算贵 食足2.5小时 汽水啤酒都系任饮 店员仲会帮你蒸埋 多数都系蒸5分钟 有时人手唔够可能要自己蒸啦😂 不过有小小漏单情况 过左阵唔出就可能要再写过啦#食在元朗 #蒸气火锅 #90sfoodieshare_元朗
📍元朗安宁路59A号宝丰楼地下至3楼
🔹自选海鲜4款:大元贝/蛏子皇/美国桶蚝/鲜鲍鱼