2016-11-28 464 浏览
每个女人都总会有好想食甜品嘅时候唔一定系亲戚嚟嘅时候,就系好想食,完全无得解!近日不停睇到好多人Share Pancake相,所以心血来潮,真系好想食!于是就上网揾下边间有得食啦!首先Pancake系分好多种,最简单系HeSheEat嘅厚Pancake,另一款就系老麦早餐𠮶只!老麦早餐𠮶款,就系薄薄地一块,有蛋浆香气,但口感就麻麻,只可以顶下肚至于厚Pancake就系要有浓浓蛋浆口味,札实得嚟,都要够松软,而且个面要有少少㶶,先可以有脆口同焦香味HeSheEat嘅厚Pancake,系做到以上数点每一啖都可以咬到好松软嘅Pancake,好香蛋味再配上雪糕,有冰火嘅感觉!第二款系蜜糖,食落去就有老麦早餐嘅感觉而最后嘅士多啤梨酱,小小酸味,配到蛋香浓郁、热辣辣嘅Pancake,系好配合嘅味道!呢款Pancake算系我几满意嘅一款!值得留意系,Order Pancake嘅时候,侍应会同你讲要等起码半个钟第一下真系吓倒我嘅,但最后大概20分钟到就有我食,仲要见到烟,肯肯定系即做嘅所以如果系夜晚去食嘅朋友真系要考虑清楚,可能唔止等位等得耐等食物都要一啲时间呀!另外亦有Order燕麦乳酪奶昔饮落去有
每个女人都总会有好想食甜品嘅时候

唔一定系亲戚嚟嘅时候,就系好想食,完全无得解!

于是就上网揾下边间有得食啦!

HeSheEat嘅厚Pancake,系做到以上数点
每一啖都可以咬到好松软嘅Pancake,好香蛋味

再配上雪糕,有冰火嘅感觉!

第二款系蜜糖,食落去就有老麦早餐嘅感觉

呢款Pancake算系我几满意嘅一款!

所以如果系夜晚去食嘅朋友真系要考虑清楚,可能唔止等位等得耐

等食物都要一啲时间呀!
另外亦有Order燕麦乳酪奶昔
燕麦乳酪奶昔
饮落去有淡淡的燕麦味,唔系难饮,系好易入口

因为有乳酪,所以会带小小酸

整杯奶昔好Smooth,好滑,所以饮完好开胃,唔会好腻
同行人亦有叫抹茶红豆奶冻
抹茶红豆奶冻
最高𠮶层系绿茶雪糕,好香绿茶味,唔会太甜

中间果层系红豆慕丝,有口感,带小小奶味,但无咩红豆味

同层都有放几粒丸子,无咩味,够烟刃,普通丸子

至于最低层奶冻就系红豆幻奶冻,得好小红豆味,唔算好突出

整个甜品咁多层一齐食系夹嘅,但红豆控会好唔满意红豆味太淡!
杂莓厚焗松饼
2016-11-12