2024-10-10 0 浏览
同长辈食饭选址都唔可以太求其~日子就我, 地点同食咩菜就要就返佢所以拣咗呢度同佢饮餐茶见个面之前试过同集团的张公子, 不过位于九龙, 所以今次试埋近老人家的张公馆而且望过系有靓景, 预早订咗位, 仲有是日天气非常好坐低后侍应已经问我地想饮咩茶和放低洗碗筷嘅容器, 同埋餐前小食, 都唔系普通野, 系脆鱼仔花生和荞头然后我地叫咗香片, 都够香浓2个人点咗4样点心:四川虾饼 (前): 好似煎包咁, 面头好多芝麻, 香煎过后咬落去脆脆地, 不过入面都有D辣, 同埋个底油咗少少, 但味道系OK的脆脆笑哈哈(中): 呢个大人细路都一定钟意食的, 每件肠粉都大大件, 包住D脆炸过类似米粉的脆脆, 再包住弹牙嘅大粒虾仁, 就算放得耐都无稔到香煎黄金榚 (后): 长辈钟意食, 所以特别点呢个比佢, 佢话新年后都无再食过, 同埋唔多地方有, 一丝丝满满椰香味嘅黄金榚烟烟韧韧, 做餐后甜品一流仲有鲍汁鸡扎, 脤卜卜皮薄馅多, 有2大件嫩鸡肉, 厚切火腿, 索哂汁嘅鱼肚同埋健康嘅准山, 食完一件饱咗第一次嚟嘅体验唔错, 可能加埋天气好, 坐得又舒服, 侍应嘅服务都系点到即止, 唔会比你感觉赶住叫你还台
同长辈食饭选址都唔可以太求其~
日子就我, 地点同食咩菜就要就返佢
所以拣咗呢度同佢饮餐茶见个面
而且望过系有靓景, 预早订咗位, 仲有是日天气非常好
然后我地叫咗香片, 都够香浓
2个人点咗4样点心:
仲有鲍汁鸡扎, 脤卜卜
2024-10-06