2017-05-06
今日同两个好姊妹相约试下呢间上环cafe既tea set,去到门口已经觉得好relax,入到去见到好多花花及一些悠闲音乐加花香味,感觉好似系闹市中花店里tea一样由于我地三个人,所以点咗一份新tea set加店员话既新菜式 - 黑松露杂菌意粉,另外飮品方面,我地点咗玫瑰花果茶,冻花果茶同蓝蝶花苿莉花茶饮品好快就到了,玫瑰花果茶一壶上,玫瑰花又香又优雅,而且仲贴心咁上埋蜜糖,店员仲话可以免费加水,啱哂我呢类长舌妇 ,冻花果茶唔太甜加上有果肉食,算唔错,但蓝蝶花苿莉花茶一上,哗,只色好特别好靓呀,味道上同卖相一样,有不同层次,有淡淡花香味,有奶香加茶香,值得推介倾咗阵,tea set到了,店员细心介绍亦解开我地最大疑惑,就系相中既盆裁,原来真系食得架,哈哈,其他食物都好有水准,不过我最想讲既系黒松露杂菌意粉,黒松露味好出,配上杂菌好有素食feel,小妹如果系呢头返工就好啦,可惜我唔系orz时间过得好快,当我叫埋单上洗手间既时候,发现楼上另有一片天地,问返店员,佢话呢度有保鲜或鲜花插花班,仲要4个人就可以开班,听完呢句,我马上whatsapp另一姊妹约日子加我地今日3人,下次再嚟开班先!!